Regnskap for gründere og små virksomheter/foreninger

Det mest fleksible regnskapssystemet

Et Excel-basert regnskapssystem gir deg en rekke fordeler som nettbaserte regnskapsprogram ikke kan gi deg. Her er fire av de viktigste: 

 • Program og data er lagret på harddisken på din egen PC/Mac, og ikke eksternt i Skyen hos en stor tjenesteleverandør med tusenvis av ukjente ansatte og konsulenter som har tilgang
 • Excelbaserte programmer med angreknapp og testmuligheter hvor du enkelt kan korrigere feil.
 • Du jobber på den gode gamle måten med passelig innslag av manuell innsats ved registrering og kontroll og ikke fremmedgjørende heldigital automatikk.
 • Hos oss får du gunstige priser uten automatisk fornyelse. Du bestemmer for hvert år om og når du vil kjøpe Premium-medlemskapet. 

Et iExcel Regnskap Premium medlemskap gir deg alt du trenger

Skal du føre regnskap for en liten virksomhet eller forening, gir iExcel Premium-medlemskap deg nedlastning og bruksrett til Premium-regnskapsprogram hvor du bygger opp dine kunnskaper om regnskap og rapportering så vel som MS Excel. 

Nybegynnere på regnskap bør i starten bruke et regnskapsprogram som gir dem nok fleksibilitet og har en god arbeidsmetodikk. Da vil gode rutiner etableres gradvis i takt med all den kompetanse og erfaring du høster gjennom å arbeide i et kobinert manuelt/automatisk system. 

iExcel Regnskap Premium gir høy kvalitet, høy grad av trygghet og er utrolig fleksibelt. Og til lav kostnad

Du trenger ikke å være regnskapsekspert når du bruker iExcel Premium. Veien blir til mens du går. Du kan bokføre regnskapet trinnvis og foreta justeringer til alle bilag er ført riktig. At ikke alt må være perfekt på første forsøk er ekstra viktig når man ikke har mye praktisk erfaring fra regnskap.

 • Du får et regnskapsprogram med profesjonelt innhold slik at du kan bokføre regnskap som en autorisert regnskapsfører ville gjort det 
 • Du kan bokføre bilag med "Copy-Paste" fra nettbank, fakturasystem og andre regneark og systemer du bruker
 • Du kan effektivisere og forenkle registreringen av bilag ved å bruke iExcel Regnskapsbok Premiums innebygde bilagsmaler
 • Du får dokumentert regnskapet ihht. lover og forskrifter. Du finner de samme rapportene i iExcel Premium som er i profesjonelle regnskapsprogrammer
 • Du får et regnskapssystem du forstår, fordi du allerede kjenner Microsoft Excel
 • Du får opp alle bilag bokført samlet i ett regneark, og kan filtrere på kolonner for å få vist et bestemt utvalg på skjerm eller utskrift
 • Når Skattemyndighetene krever opplysninger, kan du selv gjennomgå og ha kontroll på det du sender fra deg av dokumentasjon

iExcel Regnskap Premium-medlemmer trenger erfaringsmessig ikke mye support. Siden regnskapssystemet er så intuitiv og logisk, og er basert på Microsoft Excel, erdet raskt å bli selvhjulpen.

Skulle du få behov for hjelp, har vi ekspertise som stiller opp for deg. Vi har en Excel-ekspert og tidligere revisor som alltid fokuserer på enklest mulig praktisk regnskapsføring og -rapportering. Du kan derfor være trygg på at iExcel Premium er et verktøy du fint kan bruke i arbeidet med bokføring, regnskap og rapportering. 

Områder vi ofte blir spurt om vi kan gi profesjonell support på

Det første året er svært viktig fordi det danner grunnlaget for gode rutiner for hvordan jobben senere skal gjøres. Mange med lite regnskapserfaring ønsker derfor hjelp på disse områdene: 

 • hjelp til å sette opp forslag til bokføring for første måned eller to
 • hjelp til førstegangs oppsett av system kontoplan, reskontro, fjorårstall o.l.
 • hjelp til første års kontroll av bokføringen og avstemming av regnskapsposter
 • hjelp til årsregnskap og ligningspapirer i Altinn
 • hjelp som sparringspartner og "orakel" som kan gi svar på alt

For å komme i gang allerede i dag er det bare å kjøpe medlemskapet iExcel Regnskap Premium, laste ned programfilene og følger oppskriften i PDF-filene du laster ned og den innholdsrike brukermanualen. 

Medlemskapet gir fri nedlastning og bruk av iExcel Regnskapsbok Premium for aktuelt regnskapsår. Både medlemskapet og bruksretten til programmet er personlig og kan ikke overdras eller deles med andre. 


Hva sier våre kunder?

Etter litt googling kom jeg over iExcel, og det passet meg som hånd i hanske. Det bruker allerede installerte program (Excel) og er rimelig i innkjøp. Allikevel gir det all den funksjonalitet jeg trenger for å føre regnskap for mitt lille aksjeselskap. I tillegg så vil jeg si at det er lav terskel for å komme i gang, og utmerket støtte fra brukere og utviklere på iExcel.

Jeg var på jakt etter et regnskapsprogram for mine helt enkle behov. Jeg har et lite aksjeselskap med liten omsetning og ingen ansatte (foreløpig). Med god kunnskap i Excel tenkte jeg at det måtte da kunne gå an å finne noe, eller lage noe selv. Etter litt googling kom jeg over iExcel, og det passet meg som hånd i hanske. Det bruker allerede installerte program (Excel) og er rimelig i innkjøp. Allikevel gir det all den funksjonalitet jeg trenger for å føre regnskap for mitt lille aksjeselskap. I tillegg så vil jeg si at det er lav terskel for å komme i gang, og utmerket støtte fra brukere og utviklere på iExcel.

Jeg opplever at iExcel fyller alle mine behov til et regnskapsprogram. Snart skal vi nok ta i bruk lønnsmodulen også!

profile-pic
Jon Sigurd Smith Johnsen

Ofte stilte spørsmål

Trenger du litt mer informasjon før du handler:

Hvordan iExcel medlemskapet fungerer

Hvert medlemskap gjelder for et bestemt kalenderår. Medlemskapet gir fri nedlastning og bruk av programvare og annet innhold for dette året. iExcel Regnskap Premium 2019 gir således nedlastning og bruksrett til Premium regnskapsprogram for regnskapsåret 2019.

Hvordan laste ned og installere programvaren

Som medlem kan du logge inn og laste ned programvaren som er knyttet til medlemskapet. Excel-filene ligger i zip-filer, som må flyttes til en ordentlig filmappe og pakkes ut der. Programmet ligger inne i vanlige Excel-filer (Arbeidsbøker) og kan brukes straks de er pakket ut av zip-filen. Ingen installasjon er nødvendig.

Hvordan brukes programvaren

iExcel Programvaren består av makroaktiverte Excel-filer som skal åpnes i Microsoft Excel. Program og data ligger i de samme filene, som kan flyttes, kopieres eller slettes. Det skal kun være en Arbeidsfil gjennom året. Backup og andre kopier som lages skal plasseres i andre filmapper enn Arbeidsfilen for å unngå forveksling. iExcel Arbeidsbøker fungerer som vanlige Excel-filer. Filene må lagres for at endringer som er gjort skal bli lagret.

Hvordan få iExcel til å bli nettbasert

Utgangspunktet er at filene i iExcel Arbeidsbøker lagres på harddisken. Brukeren har full kontroll på hvem som har tilgang til dataene. Noen ønsker å ha fordelene med nettbasert regnskap. Automatisk backup, tilgang på program og data fra ulike datamaskiner og delt tilgang kan enkelt oppnås. Det er bare å legge iExcel-filene på Dropbox, OneDrive eller tilsvarende.

Hvordan få hjelp

Alle trenger vi hjelp av og til. Men siden iExcel bruker Microsoft Excel som plattform er det mindre behov for hjelp enn med andre programmer. Det meste kan finnes ut av gjennom å søke på internett. Spørsmål knyttet til selve iExcel’s programvare kan stilles på iExcel Forum eller helpdesk, og blir besvart i løpet av kort tid. Eventuelle feilmeldinger rapporteres til iExcel på mail. iExcel tilbyr eksperthjelp fra en meget dyktig regnskapskonsulent i statsautorisert revisor Sigurd Renander. Det gir betydelige medlemsrabatter via vår ordning med forhåndsbetalte supportpakker.

Hvilke krav er det til datamaskinen

Du må ha en datamaskin hvor Excel 2007 for Windows, eller Excel 2011 for MAC er installert. For den som ønsker å vite om de skal kjøpe PC eller Mac: Etter vår oppfatning er alle Microsoft Office programmer bedre på PC enn på MAC. For de som kommer til å bruke mye i MS Office (Word og Excel) på kontoret, anbefaler vi Windows PC.

Hvem eier programvaren

iExcel AS er juridisk eier av programvaren og alle rettigheter knyttet til den. Det er kun iExcel AS som lovlig kan lisensiere ut og distribuere programvaren. Medlemmer har kun en lisens (leieavtale) hvor de kan bruke programvaren så mye de vil på egne foretak eller foreninger hvor de er medlem. Samtidig kan de laste ned programvaren. Vi i iExcel baserer vår forretningsvirksomhet på tillit. Det er viktig at du som medlem forstår at det vil være ulovlig å gjøre vår programvare tilgjengelig for andre. Like ulovlig vil det være for den som måtte motta vår programvare å ta den i bruk uten gyldig medlemskap. Det er selvsagt heller ikke tillat å dele medlemskap eller innloggingsdetaljer med andre. Og like ulovlig vil det være å logge seg inn med en profil som ikke er sin egen. Det er også ulovlig å kopiere fra programvaren eller å foreta endringer. All uautorisert bruk er strengt forbudt. Vi ønsker våre medlemmer respekterer vår innsats og rettigheter. Vi foretrekker fornøyde brukere som kommer tilbake år etter år for å skaffe seg markedets beste og billigste programvare. Vi ønsker at ingen skal bruker vår programvare uten å ha betalt for medlemskap som er gyldig for det aktuelle år. Vi ønsker å bygge relasjoner basert på tillit og god forretningsmoral, hvor vi hjelper hverandre til å lykkes.