Nettbaserte leverandører har plikt til å å gi Skatteetaten opplysninger om deg

By Sigurd | iExcel Blogg

Feb 28

Leverandører av skybaserte tjenester kan pålegges å utlevere til Skatteetaten alle opplysninger de har lagret om deg som kunde i dine nettbaserte løsninger for regnskap, lønn og faktura.

Hvor mange leverandører av Skybaserte løsninger forteller dette til sine kunder?

Det du risikerer er at din skybaserte leverandør sender alt av opplysninger direkte til Skatteetaten uten at du som kunde får være med og velge hva som skal sendes og i hvilken form det skal sendes. Da har du ikke mye kontroll eller påvirkningsmulighet over det som skjer videre.

Velger du en nettløsning hvor regnskap, lønn og faktura er lagres i Skyen hos leverandøren, tillater du at "Storebror ser deg". Og selv om du synes det er greit for ditt vedkommende, er det ikke sikkert at det er greit for dine ansatte, kunder og leverandører.

Skatteetatens brev til leverandør av Skybaserte løsning med pålegg om å oversende opplysninger om kunder:
Brevet nedenfor viser at det Skatteetaten ber om ikke er småtterier. Her ønskes det alle opplysninger i "fakturatjenesten", "lønnstjenesten", "regnskapstjenesten", og for sikkerhets skyld "alle andre opplysninger". De oppgir hvilket aksjeselskap og hvilke navngitte personer pålegget om utlevering av opplysninger gjelder:


Her er det brevet Skatteetatens sender til leverandør av Skybaserte løsning med pålegg om å oversende opplysninger om eieren av dataene de lagrer:


Det er ikke småtterier Skatteetaten kan kreve om deg


Brevet over viser at når Skatteetaten først ber om noe, vil de vite alt. De pålegger å få utlevert alle opplysninger i "fakturatjenesten", "lønnstjenesten", "regnskapstjenesten", og for sikkerhets skyld "alle andre opplysninger". I tilfellet over er det et aksjeselskap og 5 navngitte personer pålegget om utlevering av opplysninger gjelder:

Du er trygg med Excelbaserte programmer fra iExcel


Med iExcelbooks får du programmer du bruker lokalt på harddisken på din datamaskin. Du har full kontroll på dine egne data og om Skatteetaten ønsker opplysninger må de henvende seg til deg. Da vet du hvorfor de ønsker opplysningene og hvilke opplysninger de ønsker. Du for oversikt og kontroll over det som skjer når det er du som oversender opplysningene. 

Her på iExcelbooks.no finner du svært gode og praktiske dataprogrammer som er laget for bruk på din egen datamaskin eller server.

  • iExcel Premium Regnskap
  • iExcel Premium Lønn
  • iExcel Premium Faktura

Skaff deg full kontroll gjennom å ta i bruk iExcel Premium programmer. Da har du alle programmer og data på egen harddisk, som i gode gamle dager. Du bestemmer selv hvem som skal få opplysninger, hvilke opplysninger de skal få og hvordan opplysningene skal være presentert.Tips gjerne andre om denne bloggen og iExcelbooks tilbud til gründere, småbedrifter og små foreninger 🙂

About the Author

Sigurd er statsautorisert revisor og iExcel's fagmann på regnskap og Excel. Hans mål er at folk i småbedrifter skal forstå at de er dyktige og selvstendige nok til å klare seg selv, kanskje med noe hjelp i startfasen. Sigurd hjelper iExcel Premium-medlemmer til å løse små og store problemer. Dermed blir iExcel Premium et trygt og godt valg av ny programvare - også for de som fra før ikke kjenner så godt regneark og MS Excel.

(2) comments

Add Your Reply