Nettbaserte leverandører har plikt til å å gi Skatteetaten opplysninger om deg

By Sigurd | iExcel Blogg

Feb 28

Leverandører av skybaserte tjenester kan pålegges å utlevere til Skatteetaten alle opplysninger de har lagret om deg som kunde i nettbaserte løsninger for regnskap, lønn og faktura.

Hvor mange er det ikke som har gått inn på en Skybasert løsning uten at leverandøren har gitt noe informasjon om dette?

Det som ofte skjer er at opplysningene overføres til Skatteetaten uten kundenes viten og vilje, kundene mister all kontroll og påvirkningsmulighet over det som skjer videre.

Nettbaserte systemer mange negative sider. Myndighetenes utstrakte rett til å få utlevert opplysninger er kanskje det som oppleves verst. Selv de mest lovlydige mennesker kan mislike at myndighetene så lett kan skaffe seg tilgang på alle opplysninger som er lagret om virksomheten, kundene, eierne og de ansatte.

Velger du en nettløsning hvor regnskap, lønn og faktura er lagres i Skyen hos leverandøren, velger du også at “Storebror ser deg”. Men der er ikke bare deg Storebror ser. Myndighetene (Skatteetaten) kan kreve innsyn for å få vite alt om dine ansatte, dine kunder og dine leverandører.

Med iExcelbooks får du programmer du bruker lokalt på harddisken på din datamaskin. Du har full kontroll på dine egne data og om Skatteetaten ønsker opplysninger må de henvende seg til deg. Du får vite hva de ønsker av opplysninger og du oversender opplysningene selv. Dette gir deg vesentlig bedre oversikt og kontroll over det som skjer.

Skatteetatens brev til leverandør av Skybaserte løsning med pålegg om å oversende opplysninger om kunder:

Brevet nedenfor viser at det Skatteetaten ber om ikke er småtterier. Her ønskes det alle opplysninger i “fakturatjenesten”, “lønnstjenesten”, “regnskapstjenesten”, og for sikkerhets skyld “alle andre opplysninger”. De oppgir hvilket aksjeselskap og hvilke navngitte personer pålegget om utlevering av opplysninger gjelder:

 

 

iExcel’s svært gode løsninger passer for deg som ønsker full kontroll over egne data og hvilke opplysninger myndighetene skal få tilsendt

Føler du deg uvel av tanken på at din leverandør skal servere alle opplysninger de har om deg til Skatteetaten, uten at du vet hvilke opplysninger som utleveres og hvordan de er presentert?

Vel, da kan du ikke bruke nettsbaserte systemer.

Du må ha løsninger hvor program og data ligger hos deg på egen server eller harddisken på din datamaskin.

Her på iExcelbooks.no finner du svært gode og praktiske dataprogrammer som er laget for bruk på din egen datamaskin eller server.

  • iExcel Premium Regnskap
  • iExcel Premium Lønn
  • iExcel Premium Faktura


Skaff deg full kontroll gjennom å ta i bruk iExcel Premium programmer. Da har du alle programmer og data på egen harddisk, som i gode gamle dager. Du bestemmer selv hvem som skal få opplysninger, hvilke opplysninger de skal få og hvordan opplysningene skal være presentert
.

 

Tips gjerne andre om de gunstige tilbudene vi har til gründere, småbedrifter og små foreninger 🙂

About the Author

Sigurd Renander er statsautorisert revisor og iExcel's fagmann på regnskap og Excel. Hans mål er at folk i småbedrifter skal være dyktige og selvstendige nok til å klare seg selv. Hver uke hjelper Renander flere medlemmer med iExcel Premium til å løse små og store problemer. Han sørger for at iExcel Premium blir et trygt valg også for de som er i startfasen.