1. Velkommen til iExcelbooks.no! Det ser ut som du browser iExcelbooks.no som gjest. Visste du at om du oppretter en konto/medlemskap, får du tilgang til flere forskjellige privilegier, og i tillegg har du mulighet til å delta i diskusjoner på forum. Du vil også få tilgang til alle verktøy og kunnskap som iExcelbooks tilbyr.
  Fjern notisen

Kjøp av bolig for utleige

En tråd i 'Regnskap' startet av margit, 27 Jan 2021.

 1. margit

  margit New Member

  Er det kjøpesummen av huset som skal aktiveres, eller skal noen av omkostningene aktiveres også? Skal utgifter vedr. innredning av ny etasje aktiveres på samme konto? Og hvordan blir avskrivningen?
   
 2. Sigurd

  Sigurd Active Member Staff Member

  Hei.

  Eiendom som brukes til boligformål kan ikke avskrives skattemessig. Gjennom normalt vedlikehold antas boliger ikke å ha verdifall. Det vanlige er å legge også regnskapsmessig behandling opp mot dette.
  Det som skal aktiveres er kostprisen for selve eiendommen (inkl. tomt (tomter er ikke i noen tilfeller avskrivbare)) med tillegg av kjøpskostnader (tinglysningsgebyr o.l)
  Reparasjon og vedlikehold som gjelder bygningen må skilles fra det som gjelder innredning og utstyr.
  Innredning av ny etasje må ses samlet i forhold til 15000-kroners grensen for aktivering og avskriving vs. direkte utgiftsføring.
  Sørg for å føre på egen konto det som skal avskrives.

  Mvh. iExcelbooks.no
   

Del denne siden