1. Velkommen til iExcelbooks.no! Det ser ut som du browser iExcelbooks.no som gjest. Visste du at om du oppretter en konto/medlemskap, får du tilgang til flere forskjellige privilegier, og i tillegg har du mulighet til å delta i diskusjoner på forum. Du vil også få tilgang til alle verktøy og kunnskap som iExcelbooks tilbyr.
  Fjern notisen

Gjeldspost

En tråd i 'iExcel Hjelpere' startet av steinerikwinther, 14 Des 2013.

 1. steinerikwinther

  steinerikwinther New Member

  Gjør følgende føring:
  D : 2240 gjeld Kr : 1910 Bank

  Og da skal normalt bankbeholdning gå ned og gjelda reduseres... ikke sant?(bank er en debetpost i balansen, når denne krediteres blir det mindre penger. Gjeld er en kredit post i balansen, når denne debiteres vil gjelda bli mindre).

  Istedet øker gjelda.... samtidig som bank 1910 krediteres.

  Stein
   
 2. Sigurd

  Sigurd Active Member Staff Member

  Du har selvsagt rett i dette, men det forutsetter at saldo på konto 2240 er en kreditpost. Det betyr at IB-saldo må være lagt inn med minus-beløp (for kredit). Hvis IB-saldo på konto 2240 ved en feil er lagt inn med positivt fortegn vil debetsaldoen øke med den posteringen du foretar her. Derfor bør du sjekke IB-saldoen, og i tillegg sjekke om det finnes tidligere bokførte bilag som har fått saldoen på kontoen over til å bli en debetsaldo.

  Mvh. Sigurd Renander
   
 3. steinerikwinther

  steinerikwinther New Member

  Det hjalp! Selvfølgelig skal gjeld føres med - fortegn....
  mvh
  Stein Erik
   
 4. Sigurd

  Sigurd Active Member Staff Member

Del denne siden