1. Velkommen til iExcelbooks.no! Det ser ut som du browser iExcelbooks.no som gjest. Visste du at om du oppretter en konto/medlemskap, får du tilgang til flere forskjellige privilegier, og i tillegg har du mulighet til å delta i diskusjoner på forum. Du vil også få tilgang til alle verktøy og kunnskap som iExcelbooks tilbyr.
  Fjern notisen

Sette inn flere rader i regnearket "Produkter"

En tråd i 'iExcel Fakturabok Premium' startet av dandan, 6 Mar 2014.

 1. dandan

  dandan Member

  I brukermanualen står det at det er mulig å sette inn rader i tabellen. Hvordan gjøres dette? Dersom jeg høyreklikker på en rad er ikke "sett inn" aktiv i rullegardinet.
   
 2. Sigurd

  Sigurd Active Member Staff Member

  Arket er beskyttet.

  Du kan høyreklikke på arkfanen til arket 'Produkter' og velge Opphev arkbeskyttelse.
  Når du er ferdig med endringen kan du slå på igjen arkbeskyttelsen på samme måte som du har slått den av.
   
 3. hanseisp

  hanseisp New Member

  Jeg ser at man skal oppheve arkbeskyttelse, men hvordan finner man "knappen nedenfor" som det refereres til?
   
 4. Sigurd

  Sigurd Active Member Staff Member

  Hi.

  Jeg vet ikke hvor det står om en knapp for å utvide antall kunder i F-Registerfilen. Det krever trolig endringer også i fakturafilen for å få nye kunder som ligger utenfor forhåndsdefinert intervall med dit.

  Mvh. iExcel Support
   
 5. hanseisp

  hanseisp New Member

  12'w
  ååpoxz cvm,.-
  Det er ikke kunder, men varer i F-registeret. Jeg ønsker å ha alle i intervallet opp til ca 400. I arket varer står det" Trykk på knappen nedenfor hvis du ønsker flere rader". Hvor er denne knappen?
   
 6. Sigurd

  Sigurd Active Member Staff Member

  Hei.

  Knappen har ikke blitt satt inn fordi det er bedreå gjøreen slik tilpasning manuelt mrd vanlige Excel-metoder. La oss si du ønsker dine ca 400 varer fra satt opp med varenummer 101 - 500.
  Arket 'Varer' i fakturafilen henter fra Radene 25-555 i F-registerfilen. Det betyr at du med 400 varer vil ha nok rader uten å endre oppsettet.

  Dermed kan du gå til F-Registerfilen og gjøre følgende. Faktura-filen kan du ha lukket. Det kan være en fordel å ikke ha andre programmer eller filer åpne for å ha mest mulig maskinvareressurser til denne prosessen.
  1. Gå til arket 'Varer i F-register.xlsm og Slå av arkbeskyttelsen
  2. Slett alle radene som er mellom vare nr 102 og 999 (i.e radene 28:410)
  3. Nå ønsker du å sette inn 398 rader i tillegg til de to varene som har nr. 101 og 102. Merk raden med vare 999 for å sette inn tomme rader ovenfor - hold og dra ned til og med rad 425 slik at radene 28:425 er merket. Høyreklikk og velg Sett Inn...
  4. Nå kanu merke radene med vare nr. 101 og 102 og bruke fyllhåndtaket for å kopire nedover. Ikke overskriv rademsom har vare 999. Den skal markere siste rad av vareregisteret.
  5. Sjekk gjerne ed å legge inn nytt navn og pris på vare nr. 500 og åpne Fakturafilen for å få bekreftet at varenhentes riktig inn i 'Varer'-arket i denne filen.
  6. Lagre F-Register-filen og lukk den
  7. Åpne Fakturafilen uten å oppdatere koblinger.
  8. Åpne F-Register-filen med knappen i 'Varer'-arket i Fakturafilen.
  9. Får du opp vare 500 med innlagt navn og pris vet du at Fakturafilen er koblet på den F-Registerfilen du nettopp endret samt at Excel er innstilt på"Automatisk beregning".
  10. Du kan nå gå videre på å legge inn/kopiere inn varenavn og veiledende priser på alle de 400 varene dine.
  Håper denne oppskriften fungerer for deg.

  Mvh. iExcel Support
   

Del denne siden