1. Velkommen til iExcelbooks.no! Det ser ut som du browser iExcelbooks.no som gjest. Visste du at om du oppretter en konto/medlemskap, får du tilgang til flere forskjellige privilegier, og i tillegg har du mulighet til å delta i diskusjoner på forum. Du vil også få tilgang til alle verktøy og kunnskap som iExcelbooks tilbyr.
  Fjern notisen

Overføring av saldobalanse

En tråd i 'iExcel Hjelpere' startet av tedalen, 6 Jan 2015.

 1. tedalen

  tedalen New Member

  Jeg søker råd om hvordan poster fra fjorårets saldobalanse skal overføres til årets regnskap
   
 2. Sigurd

  Sigurd Active Member Staff Member

  Fjorårets saldobalanse legges manuelt over i nytt års Regnskapsbok. I Mini-varianten som du bruker, blir resultatet for 2014 automatisk overført til konto 2099 Udisponert resultat, slik at debet og kredit stemmer i både resultatregnskap og balanse. Resultatet skulle egentlig vært overført til konto 2050 Kapitalkonto, slik at her trengs det en justering som du må ta ved overgangen til nytt år.

  I 2014 skal du som en årsavslutningspostering overføre saldo på Privatkonto til Kapitalkonto.

  Årsresultat 2014 skal også være disponert. I Mini-varianten skjer dette automatisk, slik at du ikke trenger å gjøre så mye i regnskapsprogrammet (men i evt. næringsoppgave må du ta saldo på konto 2099 udisponert resultat og justere saldoen i post 2050 Egenkapital/kapitalkonto).

  Hvis privatkonto er håndtert korrekt for 2014 m.t.p. privatkonto og overføring til kapitalkonto, trenger du for å få korrekt IB for 2015 å sette det udisponerte resultatet på konto 2099 i 2014 inn på konto 2050 som en justering av eksisterende saldo.

  Mvh. Sigurd Renander
   
  Last edited: 6 Jan 2015
 3. Sigurd

  Sigurd Active Member Staff Member

  OVERFØRING FRA PREMIUM 2014 TIL PREMIUM 2015

  Dette er en oppfølging basert på henvendelser vi har mottatt på epost:

  REGNSKAPSKONTI:
  Endelig saldobalanse for 2014 finnes i Regnskapsfilens ark 'Saldobalanse'. Det er disse tallene som er grunnlaget for det som skal videreføres i 2015-regnskapet.

  For å starte opp med 2015 trenger man først å ha skaffet seg iExcel Regnskapsbok Premium 2015 (dvs. medlemskapet iExcel Regnskap Premium eller iExceler). Tallene fra saldobalansen i 2014 skal overføres til 2015-Regnskapsbok ved å legges inn i fjorårskolonnen i 'Kontoplan'-arket i Index 2015-filen.

  ALTSÅ: Tall fra 2014-regnskapsfil og arket 'Saldobalanse' ---> Index 2015-fil og arket 'Kontoplan'

  Både balansekonti og resultatkontis saldi skal legges inn. iExcel Regnskapsbok Premium sørger for at saldo på balansekonti kommer som IB (inngående balanse) i 2015-regnskapet.

  Overføringen av tall fra saldobalansen for 2014 til Index-filen for 2015 kan gjøres manuelt, eller gjennom å bruke en Finn.rad-formel i 2015-kontoplanarkets fjorårstall-kolonne.

  Den som ikke er så dreven på å lage Excel-formler, bør kanskje gjøre dette manuelt. Å gjøre årlige overføringer manuelt er faktisk positivt, fordi man da får mye mer innsikt i hva man gjør og hvorfor det må bli gjort slik. Mange regnskapsprogrammer har så mye automatikk at brukerne blir fremmedliggjort og umyndiggjort i forhold til arbeidsoppgavene.

  RESKONTRO-KONTI:
  Saldo for kunder og leverandører må også overføres i nytt år.

  Saldo fra Regnskapsbok 2014 (arkene 'Kunder' og 'Leverandorer') er også her det som skal overføres til 2015's Index-fil.


  Mvh. iExcel AS v/Sigurd Renander
   
  Last edited: 11 Apr 2015

Del denne siden