1. Velkommen til iExcelbooks.no! Det ser ut som du browser iExcelbooks.no som gjest. Visste du at om du oppretter en konto/medlemskap, får du tilgang til flere forskjellige privilegier, og i tillegg har du mulighet til å delta i diskusjoner på forum. Du vil også få tilgang til alle verktøy og kunnskap som iExcelbooks tilbyr.
  Fjern notisen

Neste tomme celle i en kolonne.

En tråd i 'Excel - formler og funksjoner' startet av braastan, 11 Okt 2009.

Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.
 1. braastan

  braastan New Member

  Hei,  Hvilken formel kan brukes for å søke etter neste tomme celle i en kolonne?
   
 2. admin

  admin Guest Staff Member

  Hei,  Jeg vet ikke om du ved hjelp av en formel kan finne neste tomme celle i en kolonne. Det finnes imidlertid alltid en løsning. Kanskje ikke løsningen nedenfor er den mest raffinerte, men jeg mener den skal kunne fungere tilfredsstillende:  Løsning 1: FILTER

  Aktiver filter-funksjonen på matrisen du ønsker å teste. Deretter filtrerer du på 'Tomme' celler. Du får opp alle tomme cellene i E-kolonnen.  Løsning 2: FLAG

  Hvis kolonne E er den kolonnen som inneholder enkelte tomme celler innimellom celler som har data.  I en ny kolonne med overskriften 'Flag' kan du lage en formel som gir verdien 1 hvis cellen til venstre i E-kolonnen er blank. Inneholder cellen data, gir formelen verdien "". ("" = blank).  Hvis Flag-kolonnen er kolonne G, og første rad er 7, kan formelen trolig skrives slik i celle G7: =HVIS( ERTOM(E7);1;"" )  Denne formelen kopieres deretter nedover i kolonne G slik at den dekker alle radene som skal testes.  Da kan du lett se hvilke som blir markert med flagget.  Trenger du å få opp rekkefølgen også, kan dette gjøres i kolonnen til høyre for G. Legger du i H-kolonnen inn denne formelen:

  =HVIS( G7=1;SUMMER($G$7:G7);"" ), og kopierer den nedover til å dekke alle radene, kan du få opp rekkefølgen av tomme celler ved å summere opp Flaggene i G-kolonnen.

  Der kolonne G viser

  ""

  1

  ""

  ""

  1

  ""

  1

  ""


  vil kolonne H vise:

  ""

  1

  ""

  ""

  2

  ""

  3

  ""


  hvor radene med tall viser til tomme celler i E-kolonnen.  Håper forklaringen er forståelig...  mvh

  Sigurd
   
 3. braastan

  braastan New Member

  Takk for svar!

  Skjønte noe..ikke benyttet flagg før.  Var kanskje dumt jeg ikke forklarte hvordan jeg hadde tenkt brukt formelen...  Jeg har pr i dag et fugerende excel system for utsending av fakturaer. Hver faktura lagrer jeg i mapper på PC'en, der hver kunde har sin mappe, lagrer hver faktura med fakturanr.  Men, tenkte finne en løsning der jeg har et faneark i fakturamodellen min som alle ferdigskrevde fakturaer legges i. F.eks ved å kjøre en makro. Det var da jeg tenkte jeg måtte finne neste ledige celle i en kolonne, å skrive data til...Da tenker jeg meg å finne info om fakturanr i løpende rekkefølge i f.eks kolonne A, Videre kundenavn og fakturasum... Da kan jeg bruke dette til betalingsoppfølging pr faktura, se tot.fakturert pr periode osv...Selvfølgelig hadde det vært ønskelig å laget denne oversikten klikkbar, dvs at fakturaen kan åpnes igjen for å se hva som er blitt solgt tidligere...  Veit at alt er mulig med excel, det er bare det å få det til....mange tanker, men mangler noen ganger måten å gjøre det på...
   
 4. admin

  admin Guest Staff Member

  Tror nok ikke jeg er den rette til å hjelpe deg, siden din oppbygging er så vidt forskellig fra den jeg har brukt på iExcel Model Faktura. Der har jeg lagt opp til at fakturaer skal genereres på nytt ut fra innlagte data, som legges inn som noe som ligner en matrise (egentlig to matriser, en for fakturadata og en for varedata).  Siden du holder på å lage eget fakturasystem, hadde det vært veldig interessant for meg hvis du hadde tatt en titt på iExcel Model Faktura for en sammenligning. Da kunne du gitt meg innspill på denne modellen og hvordan den skiller seg fra din. Hvis du vil gjøre det, anbefaler jeg at du laster ned DEMO-versjonen. Den inneholder ferdig innlagte eksempel-tall, og du kan enkelt gå gjennom de viktigste rapportene, som selve fakturautskriftene, oppsettet for betalingsoppfølging, purringer etc. Fakturautskriftene er jeg veldig fornøyd med. Har lagt ned mye arbeid for å få de til å se virkelig proffe ut, med bankgiro og gode greier. Fakturamodellen tildeler også automatisk fakturanummer for å sikre fortløpende serie.  Beklager at jeg ikke enkelt kunne hjelpe til med ditt system.

  Med vennlig hilsen

  Sigurd Renander
   
 5. braastan

  braastan New Member

  Sv:Re:Neste tomme celle i en kolonne.

  Nå har jeg kommet lenger i utviklingen av fakturasystemet mitt, takket være din iExcel Model Faktura som jeg har studert en del og tatt utgangspunkt i, da spesielt bruk av formler. Varer og Kunder er registert i hver sin tabell, videre har jeg nå et faneark for "Faktura.Reg", "Faktura utskrift" og "Faktura Oversikt". Faktura reg tar utg.pkt i din ordre registrering, der fortløpende faktura nummerering kommer i kolonner bortover. Både kundeinfo og vareinfo registerers samme kolonne tilhørende sitt fakt.nr. Videre bygges "Faktura utskrift" automatisk ut fra registeringen ved inntasting av fakturanr, slik som du har. Din modell med bankgiro skal virkelig roses, flott utformet! Men jeg benytter ferdigtrykte fakturablanketter m/giro så tilpasser bare info i celler så det passer på utskrifta. Til slutt har jeg "Faktura Oversikt" som bygges automatisk etter registeringen, der hvert fakturanr knyttes til kunde, fakturatotal og forfall, slik at jeg raskt kan se hvor mye som hittil er blitt fakturert og hvor mye som ikke er betalt enda. Så dette er en slags betalingsoppfølging.  Men, må si igjen, takk for god hjelp i din modell, jeg har til nå brukt den til å se bruk av formler. Modellen er veldig detaljert og stor, jeg liker å lage min layout så den informasjonen jeg trenger kommer frem på en ryddig måte jeg liker. Det er en del farger i modellen din, kan bli mye, men oppsettet ditt tar jo for seg et så stort område innen fakturering/regnskap, så det må jo dokumenteres og forklares mye i tillegg til reelt innhold. modellen gir tanker om hva en kan bruke excel til, og gode eksempler som viser bruk, som kan benyttes som de står, eller som utgangspunkt i egne utforminger.
   
Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.

Del denne siden