1. Velkommen til iExcelbooks.no! Det ser ut som du browser iExcelbooks.no som gjest. Visste du at om du oppretter en konto/medlemskap, får du tilgang til flere forskjellige privilegier, og i tillegg har du mulighet til å delta i diskusjoner på forum. Du vil også få tilgang til alle verktøy og kunnskap som iExcelbooks tilbyr.
  Fjern notisen

Hvilken formel?

En tråd i 'Excel - formler og funksjoner' startet av Tippetabell i Excel, 29 Jan 2009.

Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.
 1. Hei - jeg skal lage en tippetabbel på jobben, hvor hver enkelt skal sette opp hvordan de tror tabellen ender opp i år ( det er snakk om Tippeligaen, 16 lag ).

  Målet mitt er å få laget en formel som sier følgende :  Tipper du Lag A på 1.plass og de ender på 1.plass så får du 0 poeng, ender Lag A på 2.plass får du 1 poeng osv.

  Dvs, tipper du rett får du 0 poeng, 1 plass unna gir 1 poeng, 2 plasser unna gir 2 poeng osv til 15 plasser unna gir 15 poeng.  Er det noen som vet hvordan jeg da bør formulere meg?

  Samtidlig må tabellen være "dynamsisk" - dvs - jeg setter inn en fasit-tabell som jeg referer til og denne forandrer seg jo for hver runde - denne må jeg selvfølgelig oppdatere manuellt, men målet er at poengene til de som er med i konkurransen da blir automatisk utregnet.  Kan noen hjelpe meg?

  ( har prøvd meg med IF-setninger - men ble styggelig stor ).
   
 2. thomasul

  thomasul Guest

  Sv:Hvilken formel?

  Hei.  Dette kan gjøres med slå.opp() funksjonen i excel (evt lookup() hvis du har engelsk versjon). Ulempen er at du må sortere resultatene etter lagnavn for at formelen skal virke + resultatet(tabellposisjonen) må stå til høyre. Fordelen er at den vil være dynamisk, bare kopier tabellen fra en nettside, og sorter lagnavn og tabellposisjon alfabetisk etter lagnavn. Bruk slå.opp funksjonene til å finne hvor tippern har samme lag.

  Har du problemer kan jeg sende deg et eksempel på mail.  Thomas
   
 3. Groven86

  Groven86 New Member

  Sv: Hvilken formel?

  Hei,  jeg er i akkurat samme båt som du var for lenge sia.

  Fikk du dette til?  Kunen jeg vært så frekk å spurt deg om hjelp........veldig mye hjelp.

  Sleit ræva av meg med å rette for alle gutta på jobben i år, og neste år ekke d aktuellt :)
   
Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.

Del denne siden