1. Velkommen til iExcelbooks.no! Det ser ut som du browser iExcelbooks.no som gjest. Visste du at om du oppretter en konto/medlemskap, får du tilgang til flere forskjellige privilegier, og i tillegg har du mulighet til å delta i diskusjoner på forum. Du vil også få tilgang til alle verktøy og kunnskap som iExcelbooks tilbyr.
  Fjern notisen

Bilagsføring

En tråd i 'iExcel Hjelpere' startet av imerslund, 28 Aug 2014.

 1. imerslund

  imerslund New Member

  Hei. Er ny her og ganske grønn på regnskap, i tillegg er jeg på hæla med føring for 2013 av div grunner. Skippertak skal taes nå.
  Kan man føre alle inngående bilag først og så utgående. Vil det sortere seg selv eller må det føres i rekke følge på den måneden det gjelder ?
   
 2. Sigurd

  Sigurd Active Member Staff Member

  Ja, det er bilagsdatoen som styrer det meste, og i Premium får du periode-regnskap og saldobalanse. Premium har også spesifikasjons-rapporter som kan filtreres slik at du f.eks for bankkonto kan ta ut rapport for perioden 1.1 - 30.4 for å avstemme bokføringen mot bankutskrift.

  Det kan være smart av deg å samle bilagene i grupper som dekker hele året. Dette har imidlertid en bakside, fordi rapportene er sortert etter bilagsnummer og ikke dato. Men du kan kompensere for denne svakheten ved å kopiere rapportdataene til et tomt regneark i ny Excel-arbeidsbok og lime inn som verdier, og så sortere etter dato i denne kopien (men du må aldri sortere i original-filen).

  Du kan føre bilagene for hele 2013 slik (pass på å legge inn korrekt bilagsdato for hver transaksjon/bilagslinje)
  - betalinger, både inn- og utbetalinger etter dato, kontoutskrifter brukes som bilag. Du får inntil 12 bilag for hver bankkonto.
  - utgående fakturaer etter fakturanummer
  - inngående fakturaer etter leverandør og deretter dato.
  - lønninger
  - diversebilag og korreksjoner du ikke tar direkte i de feilførte bilag
  - årsoppgjørsdisponeringer og overføringer.

  iExcel Regnskapsbok Premium er i hvertfall et glimrende regnskapssystem for deg som skal føre regnskap for et helt år på en effektiv måte.

  Lykke til!

  Mvh. iExcelbooks.no
  Sigurd Renander
  Excelutvikler/statsautorisert revisor
   

Del denne siden